Urządzenia i Akcesoria
Mais-Mandel-Kuchen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen
Składniki
-
Mandeln, blanchiert180 g
-
Aprikosen, getrocknet, entsteint (100 g)12
-
Butter in Stücken250 g
-
Maismehl200 g
-
Weizenmehl200 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Zucker230 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Salz1 Prise
-
Eier (Kl. M)5
-
Kokosmilch200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
20 g
Kalorie
4436 kJ /
1060 kcal
Tłuszcz
60 g
Węglowodany
97 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Maisbrot-Brötchen in Muffinform
20 min
Basilikum-Apfel-Tarte
2 godz. 40 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.
Kürbis-Kokos-Orangenkuchen
1 godz. 5 min
Far Breton
9 godz. 20 min
Marokkanischer Gugelhupf
1 godz. 35 min
Bananen-Schoko-Mousse-Kuchen
26 godz.
Schoko-Nuss-Cookies
1 godz.
Christmas Cake
2 godz. 30 min
Bakewell Tarte
2 godz.