Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g óleo
-
15
g pasta de caril vermelha
lub 1 c. sopa de caril em pó - 350 g peito de frango cortado em cubos
- 200 g batata-doce cortada em cubos
- 40 g lentilhas vermelhas
- 100 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 400 g leite de coco
- 100 g ervilhas descongeladas
- Coentros picados q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1972.1 kJ / 471.4 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 108.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caril de peixe e camarão
20 Min
Caril de frango à moçambicana
35min
Peito de frango com caril
12h
Frango com vinho e molho de romã
1 Std.
Chili com carne
40min
Caril de frango
35min
Frango tandori
8h
Chili de peru
25 Min
Caril de borrego
45min
Frango indiano
40min
Caril de frango com arroz
45min
Caril de peixe
35min