Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 80 g cebola cortada em pedaços
- 200 g tomate s/ pele e s/ sementes cortado em pedaços
- 750 g abóbora cortada em pedaços
- 200 g água
- 500 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 2 gemas de ovo batidas
- 10 g manteiga derretida
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 518.8 kJ / 124 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 323 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de brócolos e amêndoa
35min
Sopa de feijão branco e tomate
30min
Creme de curgete
40min
Creme de feijão-branco com chouriço e alecrim
45 Min
Creme de couve-flor
45 Min
Sopa de tomate e beringela
35min
Sopa de milho
50min
Creme de couve-flor e manjericão
45 Min
Creme de curgete e abóbora
50min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de abóbora e hortelã
40min
Creme de abóbora e camarão
55min