Lentilhas estufadas com cebola e tomate

Lentilhas estufadas com cebola e tomate

4.2 68 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
6 doses

Składniki

  • lentilhas verdes
    150 g
  • água
    1500 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • cebola
    150 g
  • dente de alho
    1
  • azeite
    30 g
  • cebola roxa cortada às rodelas
    150 g
  • tomate em pedaços
    400 g
  • sumo de limão
    30 g
  • açúcar
    1 pitada de
  • ervas aromáticas secas (manjericão, alecrim, etc.)
    1 c. sopa de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 167.5 kcal / 700.6 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 5.5 g
Węglowodany 23.9 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 598.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...