Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g lentilhas verdes
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 150 g cebola roxa cortada às rodelas
- 400 g tomate em pedaços
- 30 g sumo de limão
- 1 pitada de açúcar
- 1 c. sopa de ervas aromáticas secas (manjericão, alecrim, etc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 700.6 kJ / 167.5 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 598.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feijoada vegetariana
1h 20min
Ratatouille
40 min
Guisado de grão com tomate e especiarias
45 min
Estufado de lentilhas com legumes
1óra 45p
Estufado de tofu
30min
Caril de lentilhas
40 min
Caril de legumes
55min
Dahl de lentilhas, amêndoa e cebola roxa
2h 40 min
Estufado de lentilhas e castanha
1h 40 min
Assado de lentilhas
2h 25 min.
Guisado de grão, batata doce e espinafres
40 min
Chili vegetariano de lentilhas e milho
1h 35min