Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g coxas de frango s/ pele (6 coxas aprox.)
- 3 dentes de alho
- 50 g azeite
- 150 g cogumelos castanhos frescos cortados em quartos
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 400 g tomate em pedaços
- 1 c. sopa de orégãos
- 1 c. chá de sal
- 600 g água
- 350 g arroz agulha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1879 kJ / 449 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Arroz de peru
4u. 50min
Gratinado de bolonhesa
1 Std.
Almôndegas de frango
45min
Empadão de massa com frango
1 Std. 15 Min
Empadão de carne
1 Std. 20 Min
Empadão de massa
1h 35 min
Gratinado de frango e bacon
1 Std. 10 Min
Lasanha de frango e espinafres
1h 40min
Empadão de arroz e carne
1 Std. 15 Min
Penne de frango caprese
35min
Empadão de frango com duas batatas
1 Std. 10 Min