Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 300 g batata cortada em pedaços
- 300 g alface, só as folhas, cortada em pedaços, mais q.b. cortada em juliana p/ decorar
- 750 g água
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 648.5 kJ / 155 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 18.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de alface com camarão
50 min
Creme de curgete e brócolos
35 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Sopa de agriões
40 min
Sopa de agrião
35 min
Creme de curgete e abóbora
50 min
Creme de agrião e curgete
35 min
Sopa de alho-francês com croutons
55 Min
Creme de abóbora e hortelã
40 min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Sopa de grão e coentros
40 min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 min