Salade de riz au poulet curry et lait de coco

Salade de riz au poulet curry et lait de coco

4.2 74 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • de yaourt à la grecque
    130 g
  • d'huile de tournesol
    40 g
  • d'eau
    340 g
  • de curcuma en poudre
    1 c. à soupe
  • d'abricots secs dénoyautés coupés en deux
    50 g
  • de curry en poudre doux type Madras
    2 c. à soupe
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de filets de poulet, sans peau détaillés en dés (1 cm)
    300 g
  • de riz étuvé long grain
    250 g
  • de petits pois surgelés décongelés
    80 g
  • de lait de coco
    200 g
  • d'amandes effilées grillées
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 414.7 kcal / 1735.8 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 56.2 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 463.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...