Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les tartelettes
- beurre doux, pour la plaque
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 15 g de cacao en poudre
- 120 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 60 g de raisins rouges, coupés en deux
- 60 g de raisins blancs, coupés en deux
La garniture et la finition
- 200 g de chocolat au lait, détaillé en morceaux
- 30 g de pétales de maïs natures, type Corn Flakes®
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 936 kJ / 224 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6h 30min
Pizza aux pommes et au brie
1h 45min
Pommes farcies aux fruits secs
1h
Mousse au chocolat magique
15min
Tatin de poires aux speculoos
50min
Minitartes fines nectarine-pistache
1h 25min
Gâteau chocolat-abricot
2h
Tarte au chocolat et noix du Périgord
1h 15 min
Gratin d'abricots façon frangipane
55min
Moelleux au mascarpone et caramel
35 Min
Amaretti aux abricots
30min
Saucisson au chocolat blanc
5h 15min