Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'un citron vert non traité
- ½ c. à café de baies roses
- 1 pincée de sel
- 250 g de farine blanche type 45
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 109.6 kJ / 25.9 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Baguette tradi'graines
3h 30min
Pain aux pistaches
3h 15min
Pains au maïs
3h 20 min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4 Std.
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
3 Std. 40 Min
Petits moelleux vapeur à l'orange
55 Min
Le pain bannique
30 min
Pain à la ricotta
3sa
Pain de mie aux graines
6h
Pain aux noisettes
3h 15min
Petites ficelles aux céréales
2h 45 min