![Pain nordique Pain nordique](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B87643ED-17CA-4610-8938-0B9279DFB945/Derivates/d907b865-ca1a-41ec-9c1f-b718c9362aa1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'un citron vert non traité
- ½ c. à café de baies roses
- 1 pincée de sel
- 250 g de farine blanche type 45
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 50 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 109.6 kJ / 25.9 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Pain de mie aux graines
6 godz.
Pain complet ultra-moelleux
2 Std. 15 Min
Pain au yaourt
1h 50min
Pain à la feta et aux olives
5 Std. 15 Min
Baguette viennoise au thé matcha
1 Std. 45 Min
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2h 35min
Pain aux noisettes
3h 15min
Le pain bannique
30 min
Pain au kamut et aux graines de lin
5 Std. 15 Min
Le pain bénit
2sa 30 dk
Baguette tradi'graines
3h 30min
Pains au maïs
3sa 20 dk