Mattonella allo yogurt con mirtilli

Mattonella allo yogurt con mirtilli

4.2 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

Semifreddo allo yogurt
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 20 g di zucchero a velo
  • 500 g di yogurt greco bianco
  • 15 g di miele millefiori
  • ½ stecca di vaniglia i semini estratti
  • 10 g di gelatina in fogli ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)
Coulis ai mirtilli
  • 50 g di mirtilli + q.b.
  • 1 cucchiaio di acqua
  • 1 cucchiaio di zucchero
  • 5 - 10 foglioline di menta fresca lavate e asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5 g
Kalorie 945 kJ / 226 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 9.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...