Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Semifreddo allo yogurt
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 20 g di zucchero a velo
- 500 g di yogurt greco bianco
- 15 g di miele millefiori
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 10 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
Coulis ai mirtilli
- 50 g di mirtilli
- 1 cucchiaio di acqua
- 1 cucchiaio di zucchero
- mirtilli q.b.
- 5 - 10 foglioline di menta fresca, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta estiva allo yogurt
6h 15min
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Tiramisù ricotta e mirtilli
5 Std. 15 Min
Ananas al cartoccio
1h
Mini cheesecake
4h 15min
Bicchierino variegato al ribes rosso
2 Std. 30 Min
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4 godz. 30 min
Bicchierini di mele al mascarpone
30 Min
Budino allo yogurt e frutta fresca
3 godz. 10 min
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
1h 5min
Panna cotta al caffè
4h 20min
Panna cotta ai mirtilli
6 Std. 30 Min