Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de mantequilla (y 6 cucharaditas más para gratinar)
- 14 vieiras
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 70 g de chalotas
- 250 g de champiñones frescos en cuartos
- 180 g de vino blanco
- 150 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 30 g de harina de trigo
- 50 g de pan rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1019 kJ / 244 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartaletas de chipirones con mozzarella
1 godz. 10 min
Morcillas de arroz, sepia y gambas
1 godz. 20 min
Brochetas de rape con crema de almendra y azafrán
50 min
Chips con puerro y gambas
25 min
Ensalada de bogavante en salpicón
50 min
Boletus confitados
30 min
Navajas con crema de verduras al aroma de cítricos
45 min
Pimientos riojanos rellenos de gulas con salsa de tinta
30 min
Rollitos de lenguado y gambas
45 min
Salmón marinado al vodka con salsa de mostaza y eneldo
48h
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1 godz. 10 min
Vieiras "Rias baixas"
1 godz. 10 min