Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ¼ TL Brotgewürz, gemahlen
- 1 TL Salz
- 250 g Wasser
- 300 g Espresso, aufgebrüht, abgekühlt
- 15 g Balsamico, dunkel
- ½ TL Kartoffelstärke
- ½ TL Natron
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 978 kJ / 275 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35 min.
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Schweizer Rustico
25 godz. 20 min
Dinkelkruste
2 godz. 20 min
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min
Haselnussbrötchen
13u. 30min
Weizen-Hafer-Brötchen
1 godz. 30 min
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Baguette Rustica
4h 20min
Dinkel-Vollkornbrötchen
35 min