Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ¼ TL Brotgewürz, gemahlen
- 1 TL Salz
- 250 g Wasser
- 300 g Espresso, aufgebrüht, abgekühlt
- 15 g Balsamico, dunkel
- ½ TL Kartoffelstärke
- ½ TL Natron
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 978 kJ / 275 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Hafer-Körner-Brot
11h 40min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Sesambrot
2 Std.
Möhren-Nuss-Brot
2h 10 min
Doppelbocker aus dem Topf
3 Std.
Weizen-Roggen-Brötchen
2 Std. 15 Min
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1 Std. 30 Min
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3 Std. 40 Min
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min