Wersje kompatybilne
Mediterrane Köstlichkeit – selbstgebackenes Brot im Tontopf
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 125 g Milch
- 250 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten und Bestreuen
- ½ TL Salz
- 1 EL Kräuter der Provence
- 4 getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 8 Oliven, grün, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2119 kJ / 567 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pecannuss-Parmesan-Plätzchen
1 Std.
Mediterrane Baguettes
1 Std. 30 Min
Herzhaftes Osterei
1 Std. 30 Min
Tomato Rolls
2h 50min
Soda Bread mit Feta
30 Min
Bärlauch-Fougasse
2h 20min
Bärlauch-Faltenbrot
2 godz. 30 min
Mediterrane Fladenbrote
1 Std. 10 Min
Gewürz-Nussmischung
1 Std.
Mediterranes Baguette
15h
Curry-Zwiebel-Baguette
3h
Körner-Bürli
12h