Urządzenia i Akcesoria
Kirsch-Ketchup
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben40 g
-
Zwiebeln halbiert200 g
-
Sauerkirschen entkernt950 g
-
brauner Zucker zum Abschmecken
-
Rotweinessig zum Abschmecken
-
Orangensaft100 g
-
geriebene Zitronenschale Bio1 TL
-
Cayenne-Pfeffer¼ TL
-
Piment1 Prise
-
Zimt1 Prise
-
Salz zum Abschmecken
-
Einmachhilfe (2,5 g)1 Pck.
-
Pfeffer2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 3 Schraubgläser
Białko
12 g
Kalorie
4624 kJ /
1102 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
224 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zucchini-Ketchup
1 godz.
Tomaten-Ketchup
40 min
Johannisbeer-Ketchup
1 godz. 30 min
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 godz. 30 min
Birnen-Chutney
50 min
Rhabarber-Chutney
1 godz. 30 min
Kirsch-Gewürz-Chutney
30 min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Asiatische Pflaumensauce
25 min
Scharfe Pflaumensauce
50 min
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1 godz. 15 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 min