Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 40 g brauner Zucker und 2-4 EL zum Bestreuen
- 700 g Pflaumen, reif, fest und entkernt (siehe Tipp)
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- ½ Vanilleschote, nur das Mark, ausgekratzt (siehe Tipp)
- 2 Eier
- 100 g Milch
- 50 g Sahne
- 65 g Mehl
- ¼ TL Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 812 kJ / 194 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 134 mg
Alternatywne przepisy
Überbackene Porreesuppe mit Cheddar
1h
Kräuter-Parmesan-Kekse
1 godz. 35 min
Mango-Lassi
10min
Radieschen-Ziegenkäse-Creme
3h 10min
Honigkuchen mit Blutorange
2h
Weiße Schoko-Orangen-Sauce mit Pistazien
15min
Allround Kräuter-Marinade und Mayo
15min
Osterkuchen "Drei Wünsche"
3h
Fenchelzöpfe
3h
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2 godz. 25 min
Terrine Provençale
2h
Orangen-Biskuit-Kuchen
1 Std. 15 Min