Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Mandeln
- 60 g Cranberrys, getrocknet
- 60 g Aprikosen, getrocknet, entsteint, geviertelt
- 5 g frische Hefe
- 10 g Sauerteig
- 120 g Wasser
- 100 g Roggen-Vollkornmehl
- 100 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Salz
- 20 g Öl
- 20 g Haferflocken, zart
- 20 g Sesam
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 308 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roggenfladen aus Sauerteigansatz
102 Std.
Bürli mit Roggen
12klst
Schwedisches Fladenbrot (Softbröd)
1 Std. 45 Min
Cranberry-Kokos-Knäckebrote
2 Std. 15 Min
Röggelchen für Halven Hahn
1h 35min
Walnuss-Knäckebrot
1 godz. 50 min
Soft-Müsliriegel
1h
Oatmeal Raisin Cookies
1h 30min
Cranberry-Macadamia-Müsliriegel
1h
Aprikosen-Walnuss-Riegel
1h 30min
Müslibrötchen (süß)
2h
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1h 30min