Ensopado de borrego à pastora
TM6

Ensopado de borrego à pastora

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 400 g alface cortada em pedaços
  • 1400 g água, mais q.b. p/ cozer
  • 12 dentes de alho
  • 800 g carne de borrego cortada em pedaços pequenos
  • 1 folha de louro
  • 2 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
  • 100 g azeite, mais q.b. p/ temperar
  • Pão alentejano q.b. cortado em fatias finas p/ servir
  • Vinagre q.b. p/ temperar

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
2155.1 kJ / 515.1 kcal
Białko
23.2 g
Węglowodany
3.2 g
Tłuszcz
45.3 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Błonnik
0.7 g
Sód
869.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy