Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g alface cortada em pedaços
- 1400 g água, mais q.b. p/ cozer
- 12 dentes de alho
- 800 g carne de borrego cortada em pedaços pequenos
- 1 folha de louro
- 2 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 100 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- Pão alentejano q.b. cortado em fatias finas p/ servir
- Vinagre q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2155.1 kJ / 515.1 kcal
- Białko
- 23.2 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 45.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 869.7 mg
Alternatywne przepisy
Queijadinha com laranja
Brak ocen
Mojito
5 min
Suflê de chocolate branco com calda de frutas vermelhas
40 min
Pão de chocolate
Brak ocen
Palha italiana
45 min
Risoto de presunto Parma com figo
30min
Sorvete de mandioca e coco
Brak ocen
Sorbet de cupuaçu
Brak ocen
Picolé de abacaxi
5 Std. 10 Min
Massa de pão
5 min
Menu de Sopa de ervilha e gengibre, Salmão com limão siciliano, brócolis e batatas
45 min
Queijo parmesão ralado
5 min