Urządzenia i Akcesoria
Pane alla birra (Bier-Brot)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
8 Portionen
Składniki
-
Bier240 g
-
frische Hefe4 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten400 g
-
Salz5 g
-
Wasser1250 g
-
Zitronensaft30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
2 mg
Białko
6 g
Kalorie
810 kJ /
194 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Fermentieren
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 godz.
Irisches Buttermilchbrot
45 min
Tiger-Brot
3 godz.
Kartoffelbrötchen mit Chiasamen
3 godz.
Softes Sandwichbrot
3 godz. 30 min
Pain de Campagne (Französisches Landbrot)
76 godz.
Fladenbrot
2 godz.
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
Hafer-Kartoffel-Brot
2 godz. 30 min
Batbout (Marokkanisches Grießbrot aus der Pfanne)
1 godz.
Italienisches Weißbrot
1 godz. 10 min