Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g Bier
- 4 g frische Hefe
- 400 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g Salz
- 1250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 810 kJ / 194 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doppelbocker aus dem Topf
3hod.
Softes Sandwichbrot
3h 30min
Ciabatta
8 godz. 30 min
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7h
Laugenzopf
3h 30min
Irisches Buttermilchbrot
45 Min
Italienische Ciabattas
4 Std. 30 Min
Tiger-Brot
3hod.
Baguettes auf die Schnelle
50min
Softe Frühstücksbrötchen
1 Std. 45 Min