Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di acqua
- 700 g di petto di pollo senza pelle
- 2 cucchiaini di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato
- 20 g di peperoncini guajillo secchi, senza semi
- 200 g di formaggio panela (messicano), a pezzi
- 700 g di pomodoro a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 50 g di cipolla
- 15 g di peperoncino chipotle
- 18 foglie di lattuga verde
- 100 g di panna acida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1302 kJ / 310 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tsukune con salsa teriyaki (Polpettine giapponesi)
40 Min
Polpette di mortadella
20 Min
Polpette di vitello in salsa di pistacchi
40 Min
Stecco di carne con cuore filante
20 Min
Costine di maiale alla messicana con pico de gallo
1 Std.
Involtini primavera
1 Std. 15 Min
Ravioli 'Shao mai'
2 Std.
Panini ripieni di carne di maiale cotti al vapore (Nikuman)
2 Std.
Samosas con carne e verdure
1 Std. 15 Min
Bao di maiale con uova di quaglia (Banh bao)
3 Std.
Cioccolatini ripieni
4 Std.
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1h 5min