Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g de agua
- 6 elotes, sin hojas y limpios
- 2 chiles poblanos, sin semillas, ni venas y en trozos
- 10 g epazote
- 2 ¼ cdita de sal
- 50 g de harina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 869 kJ / 207 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45min
Mole de olla vegetariano
1h
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Ensalada de manzana navideña
10 min
Mole de olla
35 Min
Sopa de verdolagas
50min
Enchiladas de mole rojo
1h
Pollo con mole verde
1h
Caldo de camarón
40min
Pollo con mole almendrado
2h
Tamales oaxaqueños
2h