Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g de agua
- 6 elotes, sin hojas y limpios
- 2 chiles poblanos, sin semillas, ni venas y en trozos
- 10 g epazote
- 2 ¼ cdita de sal
- 50 g de harina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 869 kJ / 207 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pancita de hongos
1 Std.
Caldo poblano
35 Min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Chicharrón en salsa verde
25 Min
Pollo con mole almendrado
2h
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Pollo con mole de San Fernando
45 Min
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Sopa de setas
35 Min
Caldo de nopales con chile morita
30 Min
Sopa de nopales
45 Min
Caldo de habas con nopales
9 Std.