Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra fresco
- 290 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di farina di farro
- 250 g di farina tipo 1 + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di sale + q.b.
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1632.3 kJ / 390.2 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia alla farina di farro
2 godz. 30 min
Focaccia allo yogurt
3h
Panini integrali alle erbe
4h 45min
Focaccine di segale ai semi
3 godz. 30 min
Crostini di pane integrale con crema al caprino, capperi e pinoli
3h
Focaccine integrali farcite
3h
Focaccine al farro ripiene (senza lievito)
40min
Crackers integrali al rosmarino
2 godz. 40 min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4 godz.
Schiacciata integrale con finocchi e pesce spada
40min
Focaccia integrale ai fiocchi di latte e zucchine
2h 10 min
Focaccia ai cereali
2h 5min