Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra fresco
- 290 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di farina di farro
- 250 g di farina tipo 1 + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di sale + q.b.
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1632.3 kJ / 390.2 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia alla farina di farro
2h 30min
Focaccia alle olive
2h
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Pizza alle verdure
2 godz. 5 min
Nodini mediterranei
3h 50min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4h
Spighette al kamut
3 Std. 55 Min
Pane alle castagne
4h
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55min
Focaccia allo yogurt
3h
Pizza alle tre farine
1j 55 menit
Pizza alla farina di farro
2h 10min