Wersje kompatybilne
Finanzieri alle olive taggiasche (per 2 persone)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di mandorle pelate
- 20 g di farina tipo 00
- 2 uova medie, gli albumi e i tuorli separati
- ½ cucchiaino di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 75 g di burro fuso
- 1 cucchiaino raso di lievito in polvere istantaneo per torte salate
- 20 g di olive taggiasche denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 485 kJ / 116 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schiacciata integrale ai pomodori
45 min
Grissini tricolore
3 Std.
Pane scugnizzo
2 godz.
Canestrelli
1h 50 min
Calzoni ricotta e funghi
1 godz. 5 min
Panini rosmarino e uva
3h 20 min
Miscela di farina al cacao e frutta secca
10 min
Strudel di ricotta e pane
2h 30min
Focaccia tirolese
3 Std. 30 Min
Schiacciate ai semi di sesamo e papavero
40 min
Attorcigliati al sale marino
3小时 15 分钟
Biscottini alle mele (di Erica Liverani)
1 godz. 30 min