![Jalea de ruibarbo, jengibre y clavo Jalea de ruibarbo, jengibre y clavo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ba68aa8f-4ff7-4c59-b26e-9b69c05d1d3c/Derivates/d66b531c-4831-4181-9811-44faea9dfdeb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de agua
- 450 g de ruibarbo, sin hojas, cortados en trozos (3-4 cm)
- 10 g de jengibre, pelado
- 1 limón amarillo, sólo la cáscara
- 225 g de azúcar
- 1 limón amarillo, sólo su jugo sin semillas
- 4 clavos de olor
- 1 cdita de pectina líquida
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 4155 kJ / 993 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 253 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa para pay
40min
Crumble de mousse de manzana con helado de romero
10h 55min
Galette de ruibarbo y moras
1 Std. 15 Min
Mermelada de chalote
30min
Galletas especiadas
1 Std. 10 Min
Pasta para tarta
20min
Salsa de arándano
20min
Pesto de cilantro
5 menit
Mermelada de chabacanos deshidratados
40min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 min
Sopa de apio
50min
Mermelada de chabacano y jengibre
1j