Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de semolina
- 100 g de azúcar refinada
- 150 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 350 g de harina de sémola de trigo duro
- 30 g de coco rallado sin azúcar
- 200 g de yogur griego
- 100 g agua
- ¾ cdita de bicarbonato de sodio
- ¼ de sal fina
- 20 - 25 almendras peladas
Jarabe
- 200 g de agua
- 150 g de azúcar refinada
- 1 ½ cdita de agua de rosas (opcjonalnie)
- 15 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 16880 kJ / 4020 kcal
- Białko
- 70 g
- Węglowodany
- 590 g
- Tłuszcz
- 170 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de vainilla
15 Min
Papas con especias
1h
Papas Dauphine
1 godz. 40 min
Mazapán de almendras
10 Min
Tarta de limón y merengue
2h 30min
Merengue de avellana con relleno de banana toffee
3 godz. 15 min
Cobertura de mousse de chocolate
10 Min
Pastel Frangipane
1h 45min
Tarta de maracuyá
4h
Crostata de mermelada (Tarta Italiana de mermelada)
2hod. 35min
Alfajores
1h 30min
Mermelada de Kumquat
12sa 50 dk