![Pâte sucrée Pâte sucrée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/160C7190-206C-4DC2-8AAE-9126C09E7F68/Derivates/2fd058ed-b05e-4ef7-8539-d16de1b512d0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g de azúcar refinada
- 175 g de harina de trigo
- 115 g de mantequilla sin sal, en cubos y fría
- 1 yema de huevo
- ¼ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 7106 kJ / 1692 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 179 g
- Tłuszcz
- 100 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Madeleines
40 Min
Clafouitis de limón y semillas de amapola
35 min
La Pavlova despeinada
4 Std.
Crema batida
10 min
Tiramisú
3h 15min
Ganache de chocolate
45 Min
Quiche Lorraine
1 Std. 20 Min
Ganache de chocolate
35 min
Pasta quebrada
5 Min
Mini cheesecakes de chocolate blanco
8 godz. 30 min
Frangipan de almendra
15 Min
Pasta para tarta
20 Min