![Brioche Brioche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/107EB84F-5BD1-4074-86F7-49D4A91FC440/Derivates/8AF0A2A9-4920-4484-B89B-145A164FEE3D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de mantequilla, y un poco más para engrasar
- 20 g de leche
-
20
g de levadura prensada fresca, desmenuzada
lub 2 cditas de levadura seca instantánea (aprox. 12 g) - 350 g de harina, y un poco más para espolvorear
- 4 huevos
- 60 - 100 g de azúcar, o al gusto
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 yema de huevo, para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 836 kJ / 200 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousseline (crema pastelera de mantequilla)
20 min
Pan de brioche
5 Std.
Salsa de caramelo TM6
1 Std. 30 Min
Pizza diavola
2 Std. 15 Min
Madeleine de limón
1 godz.
Quiche lorraine
45 min
Banh cam (bolitas de ajonjolí rellenas)
1 Std. 20 Min
Quiche Lorraine
1 Std. 20 Min
Blinis
1 Std. 30 Min
Biscotti de chabacano y pistache
1 godz.
Char siu bao (panes al vapor rellenos)
1 Std. 30 Min
Pan brioche
14ч.