Urządzenia i Akcesoria
Brioche
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 rebanadas
Składniki
-
170 g de mantequilla y un poco más para engrasar
-
20 g de leche
-
2 cditas de levadura seca instantánea, (aprox. 12 g)20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
-
350 g de harina y un poco más para espolvorear
-
4 huevos
-
60 - 100 g de azúcar o al gusto
-
1 cdita de sal fina o al gusto
-
1 yema de huevo para barnizar
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 rebanada
Białko
5 g
Kalorie
836 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PANADERÍA
60 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Baguette
3 godz. 45 min
Gua Bao (Panes rellenos de cerdo bbq)
13 godz.
Bagels
2 godz.
Pan pita
1 godz. 40 min
Pasta fresca básica
25 min
Pan pita
1 godz. 50 min
Bollitos de albahaca y parmesano
2 godz. 50 min
Pan rústico
2 godz.
Brioche
8 godz.
Biscotti de chabacano y pistache
1 godz.
Pan brioche
14 godz.
Pan de brioche
5 godz.