Brioche

Brioche

4.7 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 rebanadas

Składniki

  • 170 g de mantequilla y un poco más para engrasar
  • 20 g de leche
  • 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
    2 cditas de levadura seca instantánea, (aprox. 12 g)
  • 350 g de harina y un poco más para espolvorear
  • 4 huevos
  • 60 - 100 g de azúcar o al gusto
  • 1 cdita de sal fina o al gusto
  • 1 yema de huevo para barnizar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Białko 5 g
Kalorie 836 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...