Urządzenia i Akcesoria
Brioche
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 rebanadas
Składniki
-
170 g de mantequilla y un poco más para engrasar
-
20 g de leche
-
2 cditas de levadura seca instantánea, (aprox. 12 g)20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
-
350 g de harina y un poco más para espolvorear
-
4 huevos
-
60 - 100 g de azúcar o al gusto
-
1 cdita de sal fina o al gusto
-
1 yema de huevo para barnizar
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 rebanada
Białko
5 g
Kalorie
836 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PANADERÍA
60 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Brioche
8h
Pan de leche (método Tangzhong)
2h 35min
La Pavlova despeinada
4h
Curd de limón TM6
20min
Mezcla infalible
5min
Pan plano libanés
3h 20min
Pan de muerto
6h
Rosca de Reyes
3h
Garibaldis
40min
Pasta quebrada (para quiche)
10min
Pan de brioche
5h
Panqué alemán al vino tinto de Don Martin Berger
1h 30min