Ailes de poulet méditerranéennes et riz aux herbes et à l'orange

Ailes de poulet méditerranéennes et riz aux herbes et à l'orange

4.5 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Ailes de poulet
  • 2 c. à soupe de paprika doux
  • 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
  • 1 ½ c. à café de sel
  • ¾ c. à café de poivre blanc moulu
  • 2 gousses d'ail
  • ½ - 1 piment frais selon vos goûts
  • 2 c. à café de zeste de citron râpé
  • 12 - 16 ailes de poulet
Riz aux herbes et à l'orange
  • 50 g d'oignon
  • 1 gousse d'ail
  • 2 brins de romarin frais les feuilles uniquement
  • 2 brins d'origan frais les feuilles uniquement
  • 15 g d'huile d'olive
  • 1000 g d'eau
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 200 g de riz, long grain
  • 1 orange pelée à vif, épépinée, en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 25 g
Kalorie 2096 kJ / 500 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...