Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de palourdes
- 300 g de crevettes entières
- 800 g d'eau
- 2 gousses d'ail
- 200 g de tomates pelées en dés, en boîte
- 150 g de poivron rouge
- 150 g de poivron vert
- 70 g d'huile d'olive extra vierge
- 350 g de riz
- 2 c. à soupe de persil frais, haché
- 1 pincée de filaments de safran
- 1 c. à café de sel
- 150 g de vin blanc
- 50 g de jus d'orange
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 25.02 g
- Węglowodany
- 52.69 g
- Tłuszcz
- 14.79 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois
50min
Madeleines
1h
Moules à la sauce tomate épicée
45 min
Fideuá aux légumes
40 min
Soupe aux nouilles
35min
Boeuf Stroganoff
45 min
Dinde croustillante et boulettes de viande aux lentilles
40 min
Potée de lentilles à la viande hachée
50min
Ragoût d'agneau
1 godz. 45 min
Spaghettis à l'ail, à l'huile d'olive et au piment
30 min
Tortiglioni saumon et crevettes
40 min
Sauce bolognaise
3h 15min