Riz jaune au poulet

Riz jaune au poulet

3.1 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • d'huile d'olive extra vierge
    50 g
  • gousses d'ail
    2
  • de cuisses de poulet, désossées et sans peau en dés.
    500 g
  • de poivron vert en lanières (env. 2 x 3 cm)
    170 g
  • de poivron rouge en lanières (env. 2 x 3 cm)
    170 g
  • de bouillon de volaille
    850 g
  • de poudre de paprika
    1 pincée
  • de colorant alimentaire (tout type) jaune (v. conseil)
    ½ c. à café
  • de sel
    ½ c. à café
  • de riz blanc rond
    350 g
  • de petits pois verts, frais ou congelés
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 563 kcal / 2353 kJ
Białko 27.37 g
Tłuszcz 29.13 g
Węglowodany 47.83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...