Riz jaune au poulet

Riz jaune au poulet

3.1 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 50 g d'huile d'olive extra vierge
  • 2 gousses d'ail
  • 500 g de cuisses de poulet, désossées et sans peau en dés.
  • 170 g de poivron vert en lanières (env. 2 x 3 cm)
  • 170 g de poivron rouge en lanières (env. 2 x 3 cm)
  • 850 g de bouillon de volaille
  • 1 pincée de poudre de paprika
  • ½ c. à café de colorant alimentaire (tout type) jaune (v. conseil)
  • ½ c. à café de sel
  • 350 g de riz blanc, rond
  • 100 g de petits pois verts, frais ou congelés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 27.37 g
Kalorie 2353 kJ / 563 kcal
Tłuszcz 29.13 g
Węglowodany 47.83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...