Boulettes de poulet sauce tomate et spaghettis

Boulettes de poulet sauce tomate et spaghettis

4.7 63 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de filets de poitrine de poulet, sans peau
    400 g
Sauce tomate
  • gousse d'ail
    1
  • d'oignon coupé en 2
    80 g
  • de feuilles de persil frais
    3 brins
  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'herbes de Provence déshydratées
    3 c. à café
  • de sel
    ¾ c. à café
  • de poivre noir, moulu
    ¼ c. à café
  • de pâte de bouillon de légumes
    1 ½ c. à café
    1 ½ cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de tomates en dés, en conserve
    600 g
  • d'eau
    150 g
Boulettes de poulet
  • de parmesan en morceaux
    110 g
  • de pain rassis, en morceaux
    50 g
  • de lait
    60 g
  • d'origan déshydraté
    ¾ c. à café
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre noir, moulu
    1 pincée
  • œuf
    1
Spaghettis
  • gousses d'ail selon vos goûts
    1 - 2
  • d'huile d'olive
    15 g
  • d'eau
    1200 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de pâtes, sèches, du type spaghetti
    270 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 599 kcal / 2507 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...