Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 3 cucharadas de tomate triturado en conserva
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pimentón dulce
-
1
cucharadita de sal
lub 1 pastilla de caldo de pollo - 1300 g de agua
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), lavados y escurridos
- 1 hoja de laurel seca
- 150 g de arroz de grano redondo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 933 kJ / 223 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos a la catalana
35min
Lentejas guisadas
50min
Garbanzos con fideos y mejillones
20min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30 min
Guiso de garbanzos con verduras
45 min
Garbanzos con chistorra
40min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 min
Lentejas con arroz
40min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45 min
Pasta con judías blancas
40min
Sopa de arroz y garbanzos
30 min
Arroz a lo pobre
40min