Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 60 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- ½ tsp garlic powder
- 2 pinches fine sea salt
- 50 g milk, cold
Filling
- 300 g streaky bacon, smoked
- 80 g leeks (approx. ½ leek), cut in pieces (3 cm)
- 30 g olive oil
-
1
sweetcorn cob, kernels removed (approx. 130 g)
lub 130 g tinned sweetcorn, drained - 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 pinch fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 80 g double cream
- 5 medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2554 kJ / 615 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Sód
- 753 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
45 Min
Tarte Bourguignonne
1 Std. 30 Min
Bacon Roly-polies
1 Std.
Chorizo Bread
1 Std. 30 Min
Family Chicken Galette
1 Std. 55 Min
Spam Fritters with Tomato Sauce
50 Min
Feta, Olive and Herb Muffins
50 Min
Spanish-flavoured Sausagemeat Plait
1 Std.
Chorizo, Red Pepper and Paprika Scones
50 Min
Bacon, Leek and Emmental Tart
25 Min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 godz. 15 min
Ham Hock Potato Bake
35 Min