Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 250 g beetroot, raw, peeled, cut in pieces (see tip)
- 250 g dark chocolate, small pieces or callets
- 200 g light brown muscovado sugar
- 100 g self-raising flour
- 50 g ground almonds
- 100 g sunflower oil, plus extra for greasing
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 large eggs
Icing
- 80 g vanilla sugar
- 200 g cream cheese
- 50 g dark chocolate, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2299 kJ / 549 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 48.9 g
- Tłuszcz
- 35.9 g
Alternatywne przepisy
Carrot Cake Cookies
35min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Apple cake
1 Std.
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 Std. 40 Min
Banana and Oatmeal Energy Bars
1 Std. 10 Min
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4ч. 20 мин.
Cranberry and Pistachio Bites
2h 20min
Chocolate, Raisin and Hazelnut Biscuits
35min
Chocolate Beetroot Muffins
30min
Blackberry Muffins with Cardamom Crunch Topping
30min
Banana and Oat Muffins
35min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min