Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tártaro
- 40 g alcaparras
- 40 g cornichons
- 50 g chalota
- 250 g lombo de novilho cortado em pedaços (3 cm aprox.), semi-congelado (1 hora no congelador aprox.)
- 250 g lombo de novilho cortado em pedaços (3 cm aprox.), semi-congelado
- Flor de sal q.b.
- Pimenta preta, moída no momento q.b.
Maionese de mostarda
- 125 g óleo de amendoim
- 2 gemas de ovo
- 40 g mostarda de Dijon
- 1 pitada de sal marinho
- Pimenta preta, moída no momento q.b. p/ servir
- Alcaparras q.b. p/ servir
- Flor de sal q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2120.2 kJ / 506.7 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 457.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de queijo
50 Min
Risoto de lagostins
50 Min
Sopa laksa
35 Min
Molho holandês
10 Min
Molho béarnaise
15 Min
Gaspacho
10 Min
Ceviche de robalo com leche de tigre
2 Std. 15 Min
Salada de rosbife com molho de malagueta e coentros
13h
Tártaro de salmão
1 Std. 30 Min
Mexilhões com molho de vinho branco
45 Min
Laksa de camarão e frango
50 Min
Ceviche de salmão
5 Std.