Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tártaro
- 40 g alcaparras
- 40 g cornichons
- 50 g chalota
- 250 g lombo de novilho cortado em pedaços (3 cm aprox.), semi-congelado (1 hora no congelador aprox.)
- 250 g lombo de novilho cortado em pedaços (3 cm aprox.), semi-congelado
- Flor de sal q.b.
- Pimenta preta, moída no momento q.b.
Maionese de mostarda
- 125 g óleo de amendoim
- 2 gemas de ovo
- 40 g mostarda de Dijon
- 1 pitada de sal marinho
- Pimenta preta, moída no momento q.b. p/ servir
- Alcaparras q.b. p/ servir
- Flor de sal q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2120.2 kJ / 506.7 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 457.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho holandês
10min
Gaspacho de beterraba
50min
Soufflé de queijo
50min
Gaspacho
10min
Ceviche de robalo com leche de tigre
2h 15min
Técnica Tortellini
Brak ocen
Técnica Spaghettini e Linguine
30min
Tártaro de salmão
1h 30 min
Pudim de crepes com bolonhesa e espinafres
1u. 20min
Sopa fria de pepino
4h
Ceviche de salmão
5h
Vazia com chimichurri
2u.