Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g queijo Gruyère cortado em pedaços
- 75 g manteiga cortada em pedaços pequenos (1-2 cm aprox.), previamente congelada, mais q.b. p/ untar
- 100 g farinha p/ pão s/ glúten, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g amido de milho
- 50 g água fria
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g bacon cortado em cubos
- 4 ovos
- 50 g leite
- 100 g natas, min. 30% de gordura
- ¼ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1320.2 kJ / 315.5 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 575.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com molho de alho-francês e batata
50 menit
Salada de laranja e funcho - TM6
Brak ocen
Batata-doce recheada com tempeh e tahini
1j
Rolinhos de verão vegetarianos - TM6
1j
Empada de cabrito da Sara Lajas
13 Std. 20 Min
Menu: Sopa de tomate e feijão com Omelete de couve e feta
40 min
Tarte de legumes com farinha de grão vegan
1 godz. 5 min
Menu: Sopa picante, pãezinhos a vapor e bebida de coentros
Brak ocen
Rolos de lasanha com espinafres
1j
Quiche de carne seca
Brak ocen
Piza de batata-doce
1 godz. 5 min
Tarteletes Mont blanc
2j 10 menit