Risoto de marisco Gochujang

Risoto de marisco Gochujang

4.4 8 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 doses

Składniki

  • pasta picante coreana (gochujang)
    30 g
  • óleo de sésamo
    20 g
  • queijo parmesão
    40 g
  • azeite
    50 g
  • queijo mascarpone
    150 g
  • água
    1350 g
  • sal
    1 c. chá de
  • mexilhão fresco e limpo
    300 g
  • camarão cru s/ casca médio
    150 g
  • filetes de peixe s/ pele, cortado em pedaços (3x3 cm aprox.)
    150 g
  • cogumelos shitake cortados em fatias (5 mm aprox.)
    150 g
  • chalota cortada em metades
    1
  • arroz p/ risoto
    320 g
  • vinho branco
    50 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. sopa de
  • sementes de sésamo tostadas (preto)
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1603.2 mg
Białko 35.6 g
Kalorie 3408 kJ / 814.5 kcal
Tłuszcz 39.1 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...