Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hollandaise sauce
- 100 g butter, cut into cubes (1-2 cm)
- 3 egg yolks
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Poached eggs
- 1900 g water
- 4 whole eggs
- 1 bunch asparagus, woody ends trimmed
- 1 tbsp fish roe, to serve (ocean trout or salmon - see Tips)
- 1 tbsp fresh chives (chopped) or micro greens, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1324.7 kJ / 315.4 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Poached chicken with liquid stock
25 min
Diane sauce
20 dk
Poached eggs
25 min
Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)
1h 5 min
Peppercorn sauce
20 dk
Watermelon and raspberry ice cream sandwiches
28 godz. 40 min
Cheese and bacon cob loaf
1h 20 min
Honeycomb ice cream slice
4h 10min
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM5)
3h 35 min
Glazed carrots with honey
1h 10 min
Meatloaf with onion gravy
1h 30 min
Mushroom sauce
20 dk