Poached eggs with hollandaise

Poached eggs with hollandaise

2.2 48 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Hollandaise sauce
  • butter cut into cubes (1-2 cm)
    100 g
  • egg yolks
    3
  • lemon juice
    1 tbsp
  • sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
Poached eggs
  • water
    1900 g
  • whole eggs
    4
  • asparagus woody ends trimmed
    1 bunch
  • fish roe to serve (ocean trout or salmon - see Tips)
    1 tbsp
  • fresh chives (chopped) or micro greens, to serve
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11.9 g
Kalorie 1324.7 kJ / 315.4 kcal
Tłuszcz 29.5 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...