Cha gio (spring rolls)

Cha gio (spring rolls)

4.6 73 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
18 portions

Składniki

  • vermicelli noodles
    50 g
  • dried shiitake mushrooms cut into pieces
    10 g
  • boiling water for soaking
  • eschalot cut into pieces
    30 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh coriander leaves and stalks, torn into pieces
    5 sprigs
  • carrot cut into pieces (3-4 cm)
    100 g
  • pork mince broken into pieces
    500 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • soy sauce
    1 tbsp
  • spring roll pastry sheets
    18
  • water for brushing
  • vegetable oil for frying

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 94.4 kcal / 396.5 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 5.1 g
Węglowodany 5.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 237.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...