Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g vermicelli noodles
- 10 g dried shiitake mushrooms, cut into pieces
- boiling water, for soaking
- 30 g eschalot, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 5 sprigs fresh coriander, leaves and stalks, torn into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces (3-4 cm)
- 500 g pork mince
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tbsp soy sauce
- 18 spring roll pastry sheets
- water, for brushing
- vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 396.5 kJ / 94.4 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 237.2 mg
Alternatywne przepisy
Rosemary meat pies
3h 30min
Beef buns
50min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 godz. 35 min
Wonton soup
1 Std.
Gozleme
1h 40min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Thai-style grilled pork skewers
7 godz. 25 min
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28 Std. 20 Min
Vegetable spring rolls
1h 10min
Wonton wrappers
55min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1h 20min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min