Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g tapioca seeds (sago)
- 650 g milk
- 2 eggs, separated
- 50 - 60 g white sugar, to taste
- 1 pinch salt
- 50 g pouring (whipping) cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1350 kJ / 321.4 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 158.5 mg
Alternatywne przepisy
Sago plum pudding
28h 15min
White chocolate and coconut rice pudding
35min
Persian honeycomb bark
1 godz. 30 min
Bacon and cinnamon scrolls with salted maple glaze
1h 5min
Custard
10 min
Custard
10 min
Milk tart
3 Std.
Creamed rice pudding with apple and pear compote
30min
Malva pudding
50min
Sultana, apple and custard scrolls
4 Std. 30 Min
Fig and apricot tea bread
1 godz. 30 min
Apple sponge pudding
1h 20min