Wersje kompatybilne
Chocolate cupcakes with vanilla coconut icing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla coconut icing
- 175 g blanched almonds
- 700 g water
- 200 g coconut cream
- 50 g pure maple syrup
- 20 g honey
- 1 ½ tsp agar agar
- 1 ½ tbsp cornflour
- 30 g raw cacao butter
- 1 ½ tsp vanilla bean paste
Cupcakes
- 150 g raw sugar
- 200 g plain flour
- 40 g Dutch cocoa powder
- 2 tsp baking powder
- 4 eggs
- 140 g grapeseed oil
- 2 tsp vanilla bean paste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1174.6 kJ / 279.7 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 61 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dark chocolate frosting
10 min
Basic vanilla cupcakes
35min
Basic vanilla cake
55 Min
Too easy chocolate cake
50 min.
Basic chocolate cupcakes
40 min
Cream cheese frosting
5 min
Chocolate cupcakes
1 godz. 20 min
Chocolate cupcakes with chocolate avocado icing
1hod.
Glacé icing
5 min
S'mores cupcakes
2 godz. 40 min
Vanilla frosting
1h 35min
Simple butter biscuits
3 Std. 20 Min