Chocolate cupcakes with vanilla coconut icing

Chocolate cupcakes with vanilla coconut icing

4.4 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 29 godz. 10 min
18 portions

Składniki

Vanilla coconut icing
  • blanched almonds
    175 g
  • water
    700 g
  • coconut cream
    200 g
  • pure maple syrup
    50 g
  • honey
    20 g
  • agar agar
    1 ½ tsp
  • cornflour
    1 ½ tbsp
  • raw cacao butter
    30 g
  • vanilla bean paste
    1 ½ tsp
Cupcakes
  • raw sugar
    150 g
  • plain flour
    200 g
  • Dutch cocoa powder
    40 g
  • baking powder
    2 tsp
  • eggs
    4
  • grapeseed oil
    140 g
  • vanilla bean paste
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 279.7 kcal / 1174.6 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Sód 61 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...