Salted caramel ice cream

3.7 47 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 portions

Składniki

Salted caramel sauce
  • white sugar
    250 g
    brown sugar
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • unsalted butter chilled and added into mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • water
    1030 g
  • lemon juice (see Tip)
    1 tsp
  • sea salt
    1 tsp
  • vinegar
    50 g
Ice cream
  • vanilla bean seeds scraped
    ½
  • full cream milk
    600 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • white sugar
    30 g
  • egg yolks
    6

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 321.9 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 1770.5 kJ / 421.5 kcal
Tłuszcz 27.6 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Węglowodany 40.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...