Quiche mit Spinat und Gorgonzola
TM6 TM5

Quiche mit Spinat und Gorgonzola

4.2 (370 ocen)

Składniki

Teig

  • 250 g Mehl
  • 120 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 1 Ei
  • ½ TL Salz

Belag

  • 50 g Milch
  • 4 Eier
  • 200 g Schmand
  • ½ TL Salz
  • 3 Prisen Pfeffer
  • 200 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
  • 150 g Cocktail-Tomaten, halbiert
  • 100 g Gorgonzola, in Stücken
  • 2 - 3 EL Pinienkerne

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1741 kJ / 416 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy