Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Mehl
- 120 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Belag
- 50 g Milch
- 4 Eier
- 200 g Schmand
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 200 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- 150 g Cocktail-Tomaten, halbiert
- 100 g Gorgonzola, in Stücken
- 2 - 3 EL Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1741 kJ / 416 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Spargel-Quiche
1 Std. 10 Min
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1 Std.
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1 Std. 40 Min
Käse-Tomaten-Quiche
1 Std. 20 Min
Quiche mit Ziegenkäse
1 Std. 25 Min
Bunte Paradeiser-Quiche
1 Std. 30 Min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1 Std. 45 Min
Spinatquiche mit Feta und Tomaten
1 Std. 45 Min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1 Std. 15 Min
Lachs-Spinat-Quiche
1 Std. 10 Min
Tarte provençale
1 Std. 40 Min
Porree-Feta-Tarte
2 Std.