Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Mehl
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Belag
- 10 Cracker (50 g), z.B. von Tuc
- 180 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 20 g gemischte Kräuter, TK
- 10 g Dill, abgezupft
-
10
g Schnittlauch, in Röllchen
lub 10 g Schnittlauch, TK - 650 g Blattspinat, TK, aufgetaut, abgetropft
- 400 g Feta, in Stücken
- 2 Eier
- ½ TL Pfeffer
- 150 g Cherry-Tomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1766 kJ / 421 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50 min
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1h 40min
Paprika-Ricotta-Quiche
2h
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1h 40min
Vegetarische Quiche mit Spinat und Paprika
1h 15min
Spinattarte
1 godz. 20 min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1h
Mediterrane Gemüsequiche
1 godz. 20 min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1h 15min
Tarte provençale
1h 40min
Porree-Feta-Tarte
2h