Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Grünkohl, in Stücken (2-3 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Peperoni, grün, in Stücken
- 4 Stängel Koriander, abgezupft
- 200 - 250 g Garnelen, roh, geschält
- 20 g Olivenöl
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g rote Currypaste
- 400 g Wasser
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 300 g Möhren, halbiert, in schrägen Stücken (2 cm)
- 1 Dose Kichererbsen (400 g), abgetropft
- 20 g Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1248 kJ / 297 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karibisches Curry
45 Min
Stremellachs auf asiatischem Fenchelgemüse
45 Min
Kürbiseintopf
1j 30 menit
Garnelencurry mit Topinambur
45 Min
Linsensalat mit Rhabarber und Roastbeef
45 Min
Kichererbsen-Curry mit Krebsfleisch
45 Min
Linsensuppe mit Aprikosen und Granatapfel
35 Min
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50 menit
Grünkohl-Kichererbsen-Eintopf
35 Min
Auberginen-Linsen-Curry
30 min
Fruchtig-scharfes Karfiol-Wirsing-Curry
50 menit
Curry von Wurzelgemüsen
1j