Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
- 30 g Tomatenmark
- 200 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
- 40 g Sahne
- 8 Scheiben Salami (100 g), in Streifen
- ½ - 1 TL Majoran
- 200 g Feta
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1525 kJ / 364 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Frischkäse-Walnuss-Terrine
5h 20min
Tomatensuppe mit Orangensaft
40 min.
Buttermilchsuppe
35min
Rucola-Kartoffel-Suppe
25min
Paprikasuppe mit Hackgröstl
40 min.
Mexikanische Maiscremesuppe mit Pute
40 min.
Tomatensuppe mit Geflügel
30 min.
Apfel-Creme-Suppe
30 min.
Zweierlei Erbsensuppe
50min
Sauerkrautsuppe
1h
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 min.
Kartoffel-Käse-Suppe
30 min.