Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 300 g Wasser
- 500 g Buttermilch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- 200 g Möhren, in Scheiben (1 cm)
-
300
g Prinzessbohnen, in Stücken (2-3 cm)
lub 300 g Prinzessbohnen, TK, aufgetaut, in Stücken (2-3 cm) - 200 g Kabanossi, in Scheiben (ca. 5 mm), halbiert
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1440 kJ / 344 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40 min
Buttermilch-Bohnen-Suppe
45 Min
Kasseler Gulasch
40 min
Garnelenklößchen-Suppe
20 min
Sauerkraut-Eintopf
35 Min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 Min
Hühnersuppe (gebunden)
35 Min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30 min
Schmorgurken mit Kasseler und Spiegelei
35 Min
Hähnchen-Senf-Eintopf
40 min
Geflügel-Zitronen-Suppe
25 min
Krautsuppe mit Speck
40 min