Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 350 g leite
- 30 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 1 fio de azeite
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado
- 250 g miolo de camarão
- Pimenta q.b.
- 200 g natas
- Pão ralado q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3056 kJ / 731 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fofo de peixe
1h 10 min
Bacalhau gratinado com maionese
1j 20 menit
Gratinado de lulas
1j 30 menit
Salada de batatinhas e truta
35 Min
Gratinado de peixe
1h 10 min
Empadão de bacalhau com camarão e espinafres
1h 10 min
Bacalhau à Gomes Sá
1j 30 menit
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40 min
Empadão de bacalhau
1h 10 min
Empadão de bacalhau e camarão
1j 30 menit
Empadão de peixe
1 Std. 15 Min
Bacalhau à comadre
1h 10 min