Wersje kompatybilne
Lombo recheado com alperces com redução de vinho do Porto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dentes de alho
- 200 g vinho branco
- 1 ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 1 c. sopa de massa de pimentão
- 1500 g lombo de porco em lençol p/ rechear
- 1 folha de louro
- 1 c. sopa de sementes de cominhos
- 10 g azeite
- 200 g alperces secos
- 500 g vinho do Porto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1927.5 kJ / 460.7 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 453.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Perna de peru com puré de maçã
11h 30min
Lombo de porco com molho agridoce
13h
Lombinho de porco recheado e puré de aipo e batata
55min
Rolo de carne
1h
Lombinhos de porco com mostarda
14 Std.
Rolo de carne
1h
Bacalhau no forno com esparregado de brócolos
1 godz. 35 min
Lombinhos de porco
1h
Ganso de vitela com molho béarnaise e esparregado de nabiças
1h
Lombo de porco recheado com maçã e frutos secos
1 godz. 35 min
Lombinhos de porco com redução de vinho do porto
40 min
Lombo de porco recheado
1h 30min