Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 80 g azeite
- 10 g salsa
- 10 g coentros
- 800 g línguas de bacalhau demolhadas
- 200 g tomate em pedaços
- 200 g vinho branco
- 1 pitada de pimenta
- 40 g manteiga
- 1 malagueta vermelha
- 300 g arroz p/ risoto
- 900 g água
- 1 cubo de caldo de peixe
- 1 c. chá de sal marinho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2027 kJ / 485 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com risoto de funcho
25min
Risoto de pato
1 Std. 15 Min
Arroz de tamboril e camarão
45 min
Risoto jamaicano
45 min
Risoto de bacalhau
50min
Risoto de dourada
1h
Risoto de bacalhau com hortelã
30 min
Risoto de bacalhau com grão
40 min
Risoto de corvina e amêijoa
50min
Risoto de tamboril
50min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45 min
Risoto de garoupa com manjericão
1h