Baked blueberry and hazelnut cheesecake

Baked blueberry and hazelnut cheesecake

3.6 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 27 godz.
12 slices

Składniki

Hazelnut crumb base
  • salted butter cut into cubes (3 cm), plus extra for greasing
    75 g
  • hazelnuts, without skin toasted
    200 g
Cheesecake
  • sour cream
    300 g
  • cream cheese softened
    500 g
  • monkfruit sweetener or sweetener of choice (see Tips)
    2 tbsp
  • eggs
    3
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • water for baking
Blueberry compote
  • water
    1 tbsp
  • arrowroot flour
    1 tsp
  • fresh blueberries (see Tips)
    250 g
  • monkfruit sweetener or sweetener of choice, to taste
    1 - 2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 222.3 mg
Białko 8.5 g
Kalorie 1758.5 kJ / 418.7 kcal
Tłuszcz 41.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 20.1 g
Węglowodany 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...